Små avlere

Et stort, lækkert sortiment bliver endnu mere komplet med små specialproducenter, som kan levere noget nyt, vildt og anderledes.

Vi har samarbejde med en del ildsjæle, som brænder for deres produkter, og det kan smages! Læs mere her på siden.

 

 

 

Svanholm Gods

Et storkollektiv med økologi, bæredygtighed og fællesskab i fokus.

Svanholm Gods ligger i naturskønne omgivelser i Hornsherred. Godset har 415 ha, der fordeler sig på 230 ha agerbrug, ca. 130 ha skov og ca. 55 ha. søer, eng, bygninger og park og drives i dag udelukkende efter økologiske principper.


I 1978 blev Svanholm omdannet til storkollektiv og i dag er godset hjem for omkring 85 voksne og 56 børn + et varierende antal gæster. Kollektivet driver Svanholm som økologisk landbrug med ager-, kvæg- og skovbrug. De hører til blandt pionererne inden for økologien og var med til at starte Økologisk Landsforening i 1981.

 

Grefsta HB / Gotland

         

En verden af smag, dufte og farver fra solens og rosernes ø - Østersøens største.

Beliggende midt i Østersøen og præget af nærheden til Ruslands mægtige højtryk og havets varmende effekt. 

Med flest soltimer i Skandinavien og spændende stenformationer opleves Gotland som meget eksotisk. En blanding af Malta og Provence med et stænk af Island.

At Gotland har så mange soltimer garanterer en sødme til afgrøderne og den allesteds nærværende blæst udvikler aromaen. Produkterne bliver så meget mere. Mere dybde i smagen og farven og lang holdbarhed gennem den tætte cellestruktur. Alle planter, dyrkede som vilde, bær denne Gotlandsignatur.

I samarbejde med rodfrugtsavlere og madhåndværkere kan vi tilbyde det bedste fra Gotland. Jordskokker og kartofler med meget lang sæson, honning og marmelader. Udover dette har vi vores eget Blue Kitchen sortiment med ca. 350 friske produkter af vilde og dyrkede urter,  blomster og bær samt olier og eddiker.

Hør altid med din kontakt på K.C.Frugt om du har specielle arrangementer eller ønsker.

 

Grefsta HB/Susanne Grefberg

Birkemosegaard, Sjællands Odde

Birkemosegaard er en biodynamisk/økologisk dyrket gård og har været det siden 1969. På daværende tidspunkt bestod besætningen af 35 malkekøer på 13 ha jord. De har tidligere brugt kunstgødning i mindre omfang, men da deres køer blev syge, tog de et radikalt valg om ikke at bruge sprøjtemidler længere og så opstod den økologiske og biodynamiske dyrkning.

Birkemosegaard ligger på Sjællands Odde med vand til den ene side og i et område med en stor koncentration af økologiske landmænd. Det giver gode vækstbetingelser for både dyr og afgrøder.

 

Birkemosegaard, Vemmelev

Birkemosegaard dyrker danske velsmagende grøntsager af høj kvalitet. Deres grøntsager høstes nænsomt med håndkraft og køres hurtigst muligt tilbage i kølerum. De høster blandt andet kål hver dag, hvilket gør det muligt, for forbrugerne, at få friske grøntsager dagligt.


Birkemosegaard er et konventionelt gartneri, hvor de hele tiden arbejder med at udvikle nye produktionsmetoder, hvor de samtidig tager mest muligt hensyn til miljøet. De foretager løbende vandprøver og jordanalyser, så de er sikre på jordens tilstand, vedligeholdes og sikrer optimale forhold for afgrøderne